overviewLeestijd: 2 minuten

Jullie hebben net jullie prachtige trouwfilm ontvangen, boordevol mooie herinneringen aan die speciale dag. Nu is het cruciaal om ervoor te zorgen dat deze herinneringen veilig bewaard blijven voor de komende jaren. Hier zijn een paar handige tips om dat te doen:

1. Gebruik online opslagdiensten

Online opslagdiensten zoals Google Drive, Dropbox of Microsoft OneDrive zijn perfect om zelf jullie trouwfilm te uploaden. Dit voegt nog een extra beveiligingslaag toe voor het geval er iets gebeurt met jullie opslagapparaat.

2. Externe harde schijven en USB-sticks: extra zekerheid

Naast de cloud, kunnen jullie denken aan externe harde schijven, USB-sticks en SSD's als extra back-ups. Zorg gewoon voor betrouwbare apparaten van goede kwaliteit om jullie trouwfilm op te bewaren. Zie hierover een USB-stick en een SSD die ik aanbeveel.

3. Toegang tot je privé pagina: veilige opslag en eenvoudige toegang

Bij In White Films krijgen klanten na het afnemen van een trouwfilm toegang tot hun privé pagina. Hier kunnen ze alle videobestanden bekijken, downloaden en delen. Deze bestanden worden veilig bewaard in de cloud en zijn altijd beschikbaar op hun privé pagina, waar ze onbeperkte toegang tot behouden.

4. Spreid je back-ups

Het is slim om jullie back-ups op verschillende plaatsen te bewaren. Eén thuis en een andere op een externe locatie, zoals bij familie of in een kluis, minimaliseert het risico op verlies.

5. Hou je back-ups up-to-date

Zorg ervoor dat jullie de laatste versie van jullie trouwfilm opslaan. Zo heb je altijd de meest recente versie beschikbaar op je back-up opslag.

6. Luister naar experts

Als jullie twijfelen over de beste manier om jullie trouwfilm te bewaren, is het slim om een trouwvideograaf of een opslagexpert te raadplegen. Zij kunnen waardevol advies geven voor een veilige langetermijnopslag.

Door deze tips te volgen, blijft jullie trouwfilm goed bewaard en gemakkelijk toegankelijk voor de toekomst.