Veelgestelde vragen

De trouwfilm wordt tussen de vier en acht minuten lang. Dat is geheel afhankelijk van hoeveel bruikbare beelden ik heb gemaakt, of er geloftes zijn en hoe de muziek erop aansluit.

Muziek is ontzettend belangrijk want het bepaald de sfeer van de trouwfilm. Jullie mogen suggesties aandragen van muziek dat bij jullie past en dan zal ik samen met jullie kijken welke nummers mooi in de trouwfilm passen. Dit zal in de meeste gevallen rechtenvrije muziek zijn.

Willen jullie de trouwfilm online plaatsen? Dan moet er rechtenvrije muziek gekozen worden.
De rechtenvrije muziek zit bij de prijs inbegrepen en zorgt ervoor dat jullie de trouwfilm overal (op bijvoorbeeld social media) kunnen en mogen delen.

Ja graag! Na een lange dag werken waarbij ik constant alert moet blijven om de juiste momenten vast te leggen, zou ik het fijn vinden om een hapje mee te mogen eten om daarna weer vol energie aan het werk te gaan. Het hoeft uiteraard geen 5-gangen diner te zijn, een hapje aan een aparte tafel (apart van de groep) zou ik perfect vinden. 

Gedurende 10 uur ben ik aanwezig om de mooiste momenten vast te leggen. Mocht het nodig zijn dan bied ik de mogelijkheid om extra uren bij te boeken, tot wel 14 uur in totaal. Zo kunnen jullie met volledige gemoedsrust genieten van elke seconde van jullie speciale dag, wetende dat elk belangrijk moment wordt vastgelegd.

Ik lever de bestanden niet los maar ik lever wel alle bruikbare beelden die ik op jullie trouwdag heb gemaakt in een vorm van een lange video.

De reden daarvoor is dat ik op jullie trouwdag heel veel beeldmateriaal maak, gemiddeld tussen de 300 en 500 losse bestanden, wat ongeveer gelijk staat aan 400/600 GB aan geheugen. Daarnaast kunnen de meeste computers het zware bestandstype dat het ruwe beeldmateriaal heeft niet draaien. En de ruwe beelden komen 'flat' uit de camera en hebben dus amper kleur. Zie hieronder wat dat inhoudt.

Ik maak dus een selectie van het bruikbare beeldmateriaal en lever dit met een kleine kleurcorrectie op, bedenk dat het ruwe beelden zijn waar ik niks aan heb gedaan. Beelden kunnen schokkerig zijn, audio dat te hard/of te zacht staat of er is helemaal geen geluid.

Let op! Deze beelden mogen absoluut niet verspreid worden via welke media dan ook (zoals bijvoorbeeld social media).

De ruwe beelden die rechtstreeks uit mijn cinema camera komen hebben een logprofiel (flat). Dat zorgt ervoor dat het maximale uit het dynamische bereik wordt gehaald en dus zoveel mogelijk gegevens in de highlights en schaduwen behouden blijven, waardoor er tijdens de kleurcorrectie heel veel terug gehaald kan worden.
In het voorbeeld hieronder zie je de voor- en na van de kleurcorrectie (schuif de pijltjes heen en weer).

Ik zal ervoor zorgen dat ik in het publiek "blend" en me aanpas aan de dresscode. Ik vind het belangrijk dat het nette kleding is waar ik goed in kan bewegen. Jullie hoeven niet bang te zijn dat ik mezelf volplak met reclame van mijn eigen bedrijf.

Het is belangrijk dat ik genoeg tijd in de montage kan stoppen. Ik streef er naar om de trouwfilm binnen acht weken te leveren, maar soms kan dit langer duren. In dat geval zal ik jullie op de hoogte houden hoe lang de nabewerking nog duurt.

Dat doe ik digitaal doormiddel van de klant omgeving.
Zodra de trouwfilm af is krijgen jullie van mij een unieke inlogcode die jullie kunnen invoeren in de klant omgeving.
Op deze pagina kunnen jullie de bestanden downloaden en de trouwfilm bekijken.

  • Desktop: Klik op de Klant knop rechtsboven in het scherm om naar de inlogpagina te gaan.
  • Mobiel: Druk op het menu knopje links onder op je scherm en druk daarna op de Klant knop onder in het scherm om naar de inlogpagina te gaan.

De betaling zal ik in twee termijnen naar jullie factureren.

Zodra jullie de offerte hebben ondertekend zal er direct een aanbetaling volgen van 20% van het totaalbedrag om de boeking te bevestigen. De tweede factuur met het restbedrag wordt gestuurd zodra de trouwfilm af is en dient binnen 14 dagen voldaan te worden. Zodra ik de volledige betaling heb ontvangen, ontvangen jullie van mij de inlogcode voor de klant omgeving waar jullie de bestanden kunnen bekijken en downloaden.

Back to top Arrow